Voedselverspilling! Daar doen wij wat aan!

In Nederland wordt heel veel eten weggegooid; eten dat bijna over datum is, snijafval of voedsel dat er minder mooi uitziet of een stootplekje heeft. Het wordt weggegooid of verwerkt tot diervoeder, terwijl die zogenaamde ‘reststromen’ nog prima te gebruiken zijn!

Samen met AND Cheesetrade ontwikkelden we het merk Spread-it. Deze cheese spread & dip is niet alleen ontzettend lekker, maar het is ook een duurzaam product. Want Spread-it wordt gemaakt van 100% geredde kaas. Kaas die niet meer kan worden verkocht in de supermarkt en van ons een tweede leven heeft gekregen.

We ontwierpen een logo en verpakkingslijn met het label ‘no food to waste’.
Deze brengt die partijen samen, om er met elkaar voor te zorgen dat er op een creatieve manier een nieuwe bestemming komt voor dit voedsel en brengt de producten weer op de markt. De consument kan op deze manier kennismaken met circulair voedsel. En dat sluit mooi aan bij de doelstelling van de Circular Taskforce, om in 2030 de helft minder voedsel te verspillen.

Spread-it is te verkrijgen in 7 verschillende smaken, Naturel, Light, met Gouda, Kruiden, Tomaat, Champignon en Chili.
Spread-it is ook nog eens geheel glutenrvij! spreaditordipit.nl